Terrassa en Comú ha presentat acord de Junta de Portaveus pel Ple d'abril en commemoració del 87è aniversari de la proclamació de la 2a República, el primer règim democràtic de la nostra història que va instaurar un veritable Estat de Dret i va proclamar una de les constitucions més democràtiques i avançades d'Europa.

El 14 d'abril es compliran 87 anys de la proclamació de la 2a República que va portar un programa de canvi social, la separació de l'Estat i de l'església, una ambiciosa reforma educativa i cultural, va obrir la participació política de les dones, que van conquerir el dret a vot, el matrimoni civil i el dret al divorci, entre molts altres avenços per a la transformació de la nostra societat.

L'acord presentat demana saludar i recordar en el seu 87è aniversari el gran llegat que suposa per a les nostres generacions, per tal de retre homenatge a totes les persones que van creure i van defensar l'Estat republicà; reivindicar la vigència dels valors republicans com la sobirania popular, la igualtat, la justícia social, el laïcisme o la plurinacionalitat de l'Estat, homenatjar els valors democràtics ubicant a la façana de l'Ajuntament la bandera de la 2a República i reclamar el dret de la ciutadania a escollir el model d'Estat i el dret a escollir-ne el cap de L'Estat.

El 14 d'abril ha de seguir essent una data per no oblidar l'enorme tasca de les persones que van tenir responsabilitats en els ajuntaments republicans els nostres pobles i ciutats. No oblidem que van ser unes eleccions municipals les que van obrir el procés constituent i de canvi a l'estat espanyol.

 

Foto: AF-AHCB