Terrassa en Comú ha presentat pel Ple Municipal del mes de febrer un Acord de Junta de Portaveus de suport i adhesió a la Vaga Feminista del pròxim 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Una proposta que van llençar les feministes argentines al crit de "Ni una menys, vives ens volem" i que s'ha convertit en una mobilització global. Un acord que des de TeC ha estat traslladat al Consell Comarcal del Vallès Occidental demanant que els altres ajuntaments de la comarca també s'hi sumin.

L'acord proposa donar suport a la proposta de Vaga Feminista facilitant la informació perquè les treballadores s'hi puguin adherir, promovent les aturades a les treballadores que vulguin parar, així com fent una aturada davant el centre de treball on prenguin la veu les dones. A més l'acord demana impulsar un grup de treball amb la participació dels grups polítics i les entitats feministes del municipi per articular les reivindicacions de a vaga, així com que l'Ajuntament en faci difusió.

Aquest any la vaga ha d'arribar més lluny i visibilitzar amb una vaga més àmplia a la de 2017; una vaga on ningú pugui mirar cap a un altre costat. Una vaga on la Comissió 8 de març del moviment feminista crida a reflexionar col·lectivament què poden fer tots i cadascun dels homes per canviar una situació sobre la qual ja s'haurien d'haver manifestat contraris. Una vaga que va més enllà del que s'identifica com aturada laboral perquè la participació de les dones és nuclear en totes les esferes de la vida, i la vaga ha d'assolir també altres treballs i espais: el de les cures, el consum, la vida estudiantil i associativa.

Paral.lelament a aquest acord de Junta de Portaveus s'està treballant una proposta conjunta amb les entitats feministes de la ciutat per tal de sumar esforços.


Més informació sobre la convocatòria de vaga aquí.