Dijous 18 de gener s'ha celebrat el Ple extraordinari sobre Pressupostos 2018. Des de TeC hem condicionat la nostra abstenció a una sèrie de propostes que milloren els aspectes negatius detectats a la proposta de pressupostos i que van ser acceptades per l'equip de govern. Unes qüestions claus que s'han de millorar, com ara abordar la desigualtat a la nostra ciutat, tant la territorial com la de gènere.

Les nostres aportacions van en dues vies. Unes per trencar les lògiques de desigualtat als barris amb una estratègia de ciutat, fixant objectius per revertir-les. Les altres per l'execució de les accions amb la creació d'una comissió per treballar alguns temes, per arribar al 2019 havent fet els deures” ha explicat el portaveu del grup municipal Xavi Matilla en la seva primera intervenció. Aquesta comissió de treball TeC/equip de govern abordarà els reptes fonamentals per al futur de Terrassa: revisió del POUM, la redacció d'un pla de l'activitat industrial i la revisió del Pla Local d'Acció en matèria de serveis socials.

Que els pressupostos s' aprovin és un bon símptoma per a la ciutat, uns pressupostos que s'aprovaran gràcies a l'abstenció de TeC, ERC-Mes i PdeCAT. Amb la nostra abstenció fem un esforç polític que la ciutat agrairà. “C's intenta justificar un vot en contra no només als pressupostos, és un vot en contra a la ciutat de Terrassa. Per un partit és greu que la tàctica del partit primi per davant de la seva ciutat” ha enfasitzat Matilla al Ple.

Des de TeC mai hem renunciat a ser alternativa de ciutat. Però hem sabut assumir responsabilitats quan la ciutat ho necessita. Hem posat sobre la taula projectes concrets, no hem demanat ni sous ni cadires de govern”. Terrassa té urgències i reptes de futur que no poden esperar, sumem per la ciutat i fem propostes que ajudin l'Ajuntament a fer polítiques que permetin avançar la ciutat i millorar la vida de tots els/les terrassencs/ques.