La Biblioteca Central de Terrassa ha acollit l'acte "Parlem d'educació" on han participat el diputat d'En Comú Podem Joan Mena i la candidata per la llista de Barcelona de Catalunya en Comú Podem, Rosa Cañadell.

L'acte ha estat presentat per la regidora de Terrassa en Comú, Marta Muntanyola, que a la seva presentació ha recordat que "a Terrassa durant aquesta campanya electoral hem considerat imprescindible destinar un temps a pensar i debatre al voltant de l'educació. L'educació que com a bé comú i servei públic té una importància cabdal al nostre programa electoral i que lluny de defugir el debat injust i oportunista al qual algunes formacions ens han portat els últims temps, la nostra defensa i protecció per a i de l'educació pública és més ferma que mai".

Un model educatiu que proposem per a Catalunya que s'orienta a desenvolupar les capacitats de tot l'alumnat de forma inclusiva. És un model educatiu que vol garantir que durant totes les etapes del sistema educatiu l'alumnat adquireixi els aprenentatges, els coneixements, els sabers i els instruments per continuar aprenent tota la vida. En la seva intervenció el diputat Mena ha posat de manifest que el model d'escola pública és inclusiu, "un model que PP i C's intenten desestabilitzar sense portar cap projecte". Des de CatECP "defensem el model d'immersió lingüística com un element de cohesió social i d'igualtat d'accés a les oportunitats. Preservar aquest model és preservar un tresor social" ha explicat Mena. Per la seva banda, Cañadell ha afegit que "el sistema públic en qualsevol país democràtic ha d'oferir igualtat. Estàvem aconseguint l'accés a l'educació d'igual qualitat per a tothom i ara s'ha aturat. Estan desmuntant aquest mitjà de cohesió social. I d'això no tot és culpa de Madrid, els darrers governs de la Generalitat tenen la seva part de responsabilitat".
Mena ha posat de manifest que "no és cert que no hi ha recursos per l'educació, el que falla és com es distribueix el pressupost". "Ara ja tenim menjadors escolars, àrees tecnològiques, llars d'infants externalitzats; hem de recuperar els serveis públics en la seva totalitat" ha emfatitzat Cañadell.

Aquest ha estat el darrer acte de campanya de Catalunya en Comú Podem a Terrassa de cara a les eleccions del 21D.