Catalunya en Comú Podem hem fet roda de premsa aquest matí per parlar de drets LGTBI amb la diputada d'En Comú Podem Mar Garcia, les candidates per Barcelona Imma Sañé i Carles Rodríguez i la regidora de Terrassa en Comú, Anna Rius.

Abans de la roda de premsa les quatre s'han reunit amb el col.lectiu LGTBI Terrassa "una reunió molt fructífera on s'han tractat els temes importants, com el pacte Dasig que no s'està portant a terme ni executant en tota la seva transversalitat" ha explicat la regidora de TeC.

La candidata per la llista de Barcelona i terrassenca Imma Sañé ha explicat que "volem posar en valor la diversitat sexual i que no sigui un factor de discriminació. Tenim una llei pionera a Europa, la 11/2014. Una llei que no ha trobat voluntat política per a desplegar-la ni recursos. Volem desplegar-la en la seva totalitat". El candidat per Barcelona, Carles Rodríguez ha fet èmfasi en les mesures concretes del programa com "un pacte nacional per erradicar el VIH a Catalunya i per això necessitem recursos; la despatologització de les persones trans".

Per la seva part la diputada Mar Garcia ha explicat la tasca que s'està fent al Congrés "volem continuar tant de l'àmbit estatal com del municipal la tasca que estem fent al Congrés on ara som el grup que ha registrat una llei que ve dels col,lectius i del moviment. Ens trobem amb bloqueig no només de PP, sinó de Cś i PSOE".

Totes les participants han posat en valor que la candidatura de Catalunya en Comú Podem és una candidatura que ve del municipalisme, que posa al centre les polítiques feministes i LGTBI, la candidatura amb més dones.