Avui hem presentat en roda de premsa els acords de Junta de Portaveus i les dues propostes de resolució que presentarem al Ple Municipal de desembre d'aquest divendres.

Pel que fa a les dues propostes de resolució que portarem al Ple Municipal, la primera demana que l'Ajuntament de Terrassa se sumi al Front Comú del món local en defensa de la Llei 24/2015 en matèria de pobresa energètica, que protegeix a les famílies vulnerables i evita talls, i que va convocar, el passat 30 de novembre, l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) amb els 13 Ajuntaments més grans de Catalunya, les entitats municipalistes i entitats socials per analitzar la Llei 24/2015: els seus èxits aconseguits i les dificultats en la seva aplicació. Una reunió a la que no va assistir l’Ajuntament de Terrassa. Per tant, la nostra proposta pretén sumar el nostre Ajuntament al Front Comú del món local. Recordem que la Llei 24/2015 és una eina que ha aconseguit aturar més de 39.000 talls de subministrament a Catalunya. La proposta de resolució entre d’altres acords demana; que l’Ajuntament de Terrassa es sumi al Font Comú de l’APE i món local, que s’evitar qualsevol tall se subministraments a famílies vulnerables a la nostra ciutat, la creació d’un òrgan sancionador propi, com tenen Barcelona i Sabadell, l’elaboració d’una campanya urgent, ara que arriba l’hivern: "A Terrassa, cap tall. Acabem amb la pobresa energètica", per a que la gent sàpiga que està protegida dels talls per la Llei 24/2015 i l’increment de personal a l’OFIMAPE, mateix acord que ja vam presentar l’any passat, que es va aprovar i que no s’ha fet efectiu, i signar un conveni amb l’empresa Mina d’Aigües de Terrassa, i que l’Ajuntament deixi de pagar factures d’Aigüa de famílies vulnerables, amb les Ajudes d’Urgència Social, i l’empresa assumeixi aquests rebuts, com a part de la seva responsabilitat social, i a ples beneficis que obtenen amb el negoci d’un bé comú i de primera necessitat.


La segona proposta que presentarem demana garantir l'accés a la prova ràpida de detecció del VIH a la nostra ciutat establint convenis amb entitats del tercer sector de la ciutat que permetin garantir l'accés a la prova ràpida de detecció del VIH i difondre la importància de la realització periòdica d'aquest tipus de proves a la població amb més risc de transmissió. Oferint un servei fix, estable i gratuït que esdevingui centre comunitari de salut de referència en l'acompanyament, informació i derivació, si s'escau, dels usuaris. Així com fent difusió d'aquest servei i de la importància de la detecció preventiva periòdica en els diferents serveis, programes i campanyes que actualment impulsa l'Ajuntament per la prevenció de la transmissió del VIH.

Pel que fa als dos acords, el primer per a l'adhesió a la campanya "Diners públics, codi públic" que ha estat impulsat per la Free Software Foundation Europe on exigeix una legislació que reguli el programari pagat amb diners públics per tal que aquest sigui també públic i de codi obert. L'acord demana que l'Ajuntament adopti el compromís de seguir treballant per tal que el programari pagat amb diners públics estigui disponible públicament sota una llicència de programari lliure i/o obert i desplegar la normativa necessària per garantir-ho en els termes que expressa la Free Software Foundation en aquesta campanya i adhesió a la campanya. El segon acord se centra en l'aplicació i seguiment de la guia per a la protecció i la promoció dels drets humans en la contractació pública. Una Guia que va ser presentada el passat 16 de novembre i que ha de servir per a assessorar les administracions públiques, especialment les locals catalanes, i els seus ens públics vinculats o dependents sobre com incloure la protecció dels drets humans en els seus processos de contractació pública amb les empreses proveïdores. L'acord presentat demana l'adopció de les recomanacions de la guia, fer una formació als tècnics municipals i establir una comissió tècnica al nostre Ajuntament.

Unes propostes que porten l' agenda social com a tema central. Ens han fet creure que no era important i ho és i aquests dies en campanya hem vist que sí. Se'ns ha fet creure que no es podia fer res perquè davant teníem el PP que ho tombava tot.

Unes propostes que tot i tenir la dreta al davant, és possible fer polítiques municipals.