Xavi Matilla, portaveu de Terrassa en Comú a l'Ajuntament de Terrassa i coordinador d'Organització i Territori de CatECP, ha estat l’amfitrió de l'acte celebrat al Centre Cívic President Macià de Terrassa el 2 de desembre on han assistit més de 250 persones. “Estem convençuts que la finestra del canvi s’ha obert i el 2019 serà per fi possible (…) Som una opció política que sempre hem sigut coherents i creïbles. (…) Després de tot el que ha passat, hi haurà una qüestió clau: la credibilitat i la legitimitat que tenim certs partits per fer realitat les nostres propostes".

"La nostra prioritat és posar damunt la taula l’agenda social i la lluita contra la corrupció". Així de contundent s’ha pronunciat Jèssica Albiach, número 3 per Barcelona de Catalunya en Comú – Podem, en la seva intervenció a l’acte celebrat aquesta tarda a Terrassa. "Fa dos anys ja vam fer el vot de la nostra vida, i ara ens diuen que el 21D torna a haver-hi eleccions plebiscitàries. Per què insisteixen en fer el mateix? La unilateralitat fracassada ens ha portat a tenir les institucions segrestades, gent a la presó, mig govern a Brussel·les i les finances intervingudes". Per sortir d’aquesta situació tan greu, la candidata ha dit que "des de CatECP volem recosir una Catalunya i convertir-la en un país que no deixi ningú enrere. (…) Nosaltres som la clau, tenim la possibilitat de desbloquejar la situació a la que hem arribat aplegant a grans majories socials".

Per la seva part, Irene Montero, la portaveu del Grup Confederal d’Units Podem – En Comú Podem – En Marea, ha recordat quan Mariano Rajoy “es fotografiava amb les firmes contra l’Estatut” i ha assenyalat que la forma d’actuar del Partit Popular és “l’autoritarisme i la imposició, no escoltar mai a la gent”. Així, Montero ha assegurat que tampoc “ens hem d’oblidar quan Artur Mas deia que preferia viure a una pitjor democràcia a aguantar tota la gent que hi havia a Plaça Catalunya el 15M demanant una millor democràcia”. La portaveu del Grup Confederal ha manifestat que Catalunya “és un motor de canvi per Espanya i nosaltres us necessitem per canviar Espanya, ja que només fent fora a Mariano Rajoy es podrà votar l’encaix territorial de Catalunya a l’Estat. Només amb un canvi a l’Estat, Catalunya tindrà un referèndum pactat”.

L'eurodiputat Ernest Urtasun i coordinador de Relacions Internacionals de CatECP ha recordat que "la llibertat a Catalunya es construeix també a partir de les aliances que podem fer a l’Estat i a Europa. Tots anem al mateix vaixell. (…) Aquells que vulguin fer propostes de retallades o continuar per la via unilateral que vol fracturar el país no ens trobaran".

Per la seva part Imma Sañé, número 16 per Barcelona de CatECP ha recordat que "som la candidatura que més dones té, som un projecte vanguardia en matèria feminista. Volem portar a la Generalitat les polítiques socials que s’estan portant a terme a Barcelona".

Aqui podeu veure el vídeo de l'acte: https://www.youtube.com/watch?v=NyX-b7OruhE