Tal com vam anunciar al principi de mandat un pacte antinatura PSC i PDeCAT sense cap tipus de coherència política i únicament per cadires de govern portava a la ciutat de Terrassa a la paràlisi i al fracàs. Ahir es va confirmar.

Certament el context nacional sembla haver estat decisiu en el trencament. Això no obstant, creiem que els problemes del ja trencat govern de la ciutat van més enllà i tenen a veure també amb la seva incapacitat d'haver construït un projecte de ciutat. Les seves importants discrepàncies en un dels temes clau per al futur de la ciutat com és la municipalització de l'aigua és una bona mostra. Si realment haguessin aconseguit formular un veritable i sòlid projecte per al futur de Terrassa segurament hagués tingut sentit la seva continuïtat i haguessin pogut justificar els seus desacords en política nacional en favor de la ciutat.

Ara creiem que en coherència amb els seus compromisos públics Ballart hauria de deixar el seu partit i hauria d'explicar quin és el sentit de què continuï en l'alcaldia si és que decideix continuar com sembla. També considerem que el PDeCAT amb els seus esforços per mantenir les cadires de govern , costi el que costi, ha perdut una gran oportunitat per marxar amb dignitat del govern i intentar recuperar credibilitat. Finalment l'han fet fóra per la porta del darrera.

El més important ara és evitar que la ciutat de Terrassa perdi més temps. La ciutat té importants reptes a sobre de la taula i d'altres que ja és hora que es plantegin. Terrassa necessita un projecte de futur i una agenda de polítiques públiques que permetin desenvolupar-lo. Des de Terrassa en Comú, en base al nostre projecte de canvi continuarem treballant perquè això sigui possible.