Aquest divendres 27 de febrer de 2015 s'ha presentat al Centre Cívic de Ca n'Aurell, TerrassaEnComú, una candidatura ciutadana i de confluencia per guanyar les properes eleccions municipals a Terrassa. La candidatura ciutadana en la que han participat també i a través de la confluència diferents grups socials i polítics de la ciutat (Podem, ICV, EUiA, Procés Constituent i la propia plataforma ciutadana Guanyem Terrassa) es declara amb vocació guanyadora i de majories, a més d'amb la voluntat de protagonitzar el canvi que necessita Terrassa. Així mateix el Partido X ha anunciat el seu suport metodològic a la iniciativa, a través d'una col·laboració concreta en l'elaboració del programa en temes de democràcia. També s'ha presentat una Declaració conjunta avalada pel conjunt de la confluencia on s'exposen els principis i punts de partida acordats.

Les eleccions municipals del pròxim mes de maig seran l'oportunitat d’escollir el futur de la nostra ciutat. Es pot triar continuar 4 anys més amb una política que s'està engrunant arreu, amb receptes antigues que ja no resolen problemes massa complexos; o bé, apostar perquè els pròxims 4 anys serveixin per assentar les bases d’una nova manera de fer política, oferir solucions als problemes de l'actual situació d'emergència política, social i econòmica, i construir un futur il·lusionador per a la nostra ciutat.

La rebel·lió democràtica ja ha començat arreu. El canvi també comença aquí. I Terrassa es un en serà un  referent. En primer lloc, perquè té una tradició històrica de ciutat  rellevant en el conjunt de Catalunya. En segon lloc, perquè  sempre ha  estat una ciutat pionera en les lluites socials pels drets i pel canvi.  I, en tercer lloc, perquè té un teixit social i organitzatiu amb  capacitat per imaginar, proposar i desenvolupar noves idees i maneres de  fer.

Avui es presenta un projecte ciutadà i de confluència per canviar les formes de fer política! #TerrassaEnComu #TicTec pic.twitter.com/kvgJ4YCGzz

— marta (@nyigui_nyocs) febrero 27, 2015

Terrassa En Comú (TeC) és una candidatura ciudadana i de confluencia, resultat d’un llarg procés de treball i acord entre persones i grups que entenen la importància i la urgència d’aquesta oportunitat històrica de canvi. Cal respondre a la situacio d'emergèngia social, econòmica i política en la qual ens trobem. Ens trobem en un escenari excepcional, i és necessari que un grup de ciutadans honestos i preparat s'arremanguin i es comprometin per Terrassa els propers 4 anys per iniciar una nova etapa i un nou projecte il·lusionador per la nostra ciutat. Creiem que ara, més que mai, l’alternativa passa per més democràcia, més compromís ètic, més bé comú, més sobirania local, més justícia social, més igualtat d’oportunitats, més ocupació digna, més sostenibilitat ambiental, més lideratges col·lectius, més i millor futur, més il·lusió, més transparencia, més protagonisme ciutadà, més política, en definitiva. Mai més una ajuntament sense la seva gent, cal posar les institucions al servei de la ciutadania, de la majoria social de la ciutat. amb una aposta per repensar la ciutat i per fer una política al servei del be comú de la gent de Terrassa. És l’hora del canvi, és l'hora de la gent, és l’hora de guanyar, i de fer-ho en comú.

"Aquest projecte és germà de @bcnencomu i forma part de la onada de revolució democràtica" @zmartes #terrassaencomu pic.twitter.com/7DkJFL1kBp

— Terrassa En Comú (@TerrassaEnComu) febrero 27, 2015

Així doncs avui no només s'ha presentat el nom de la candidatura ciutadama, Terrassa En Comú, sino que s'ha explicat la forma en que es realitzaran les eleccions primàries per elegir els candidats i candidates, reglament que serà publicat el proper dilluns, posant especial èmfasi en que serà la ciutadania qui decideixi les llistes de Terrassa En Comú per a les properes eleccions municipals. També s'ha insistit en la elaboració del programa, que serà realitzada de manera oberta i col·laborativa on "qualsevol persona podrà proposar i fer esmenes al programa de ciutat". Finalment s'ha destacat un codi ètic acordat amb el conjunt de les persones i grups que han participat en la confluència, que juntament amb les primàries i el programa serà validat, pel conjunt de la ciutadania un cop s'acabi el procés de primàries i d'elaboració del programa.

"La confluència és un procés de protagonisme ciutadà" diu @AnibalGarzon @PodemTerrassa @ahorapodemos #TerrassaEnComú pic.twitter.com/Qm8Uylynj4

— Terrassa En Comú (@TerrassaEnComu) febrero 27, 2015

Finalment un representant de cada un dels grups participants de la confluència han fet una breu exposició sobre la importància d'aquest moment i oportunitat històrica per a la ciutat de Terrassa.

Mereixem una ciutat on valgui la pena viure-hi i es dignifiqui a les persones que hi habiten. Calen unes institucions al servei de la gent i les seves necessitats reals, obertes, transparents i amb un clar protagonisme ciutadà. La rebel·lió democràtica ja ha començat i s'anuncien canvis arreu, però les grans transformacions comencen en proximitat, a les nostres ciutats. I Terrassa en serà un referent. És l’hora del canvi, és l'hora de la gent, és l’hora de guanyar, i de fer-ho en comú.