Terrassa en Comú ha fet roda de premsa avui per presentar els dos acords que presentarà a la Junta de Portaveus del mes de maig; en suport a la moció de censura per fer fóra al PP i per mostrar el rebuig i combat dels comportaments corruptes i l'encobriment dels mateixos per part dels poders públics.

El primer acord en reacció a la situació d'excepcionalitat que estem vivim. L'allau de casos de corrupció del PP demostren que estem davant una veritable trama corrupta per saquejar sistemàticament les institucions públiques. Una veritable xarxa delictiva amb l'objectiu de desviar recursos públics per enriquiment personal o de grans empreses. Un trama corrupta que afecta als diferents nivells institucionals i que a més a més ha utilitzat la fiscalia per tapar els casos de corrupció. La gent comuna diem prou! És urgent i necessari fer fóra al PP del govern de l'Estat. A Catalunya la situació d'emergència democràtica és doblement greu. Per una banda patim, com a la resta de l'Estat, la toxicitat d'una corrupció sistèmica que està corcant totes les institucions en mans del PP. I per l'altre un assetjament constant a les institucions catalanes i la negativa permanent per part del govern del PP a que el poble de Catalunya pugui decidir lliurement els eu futur. El primer pas per donar resposta als problemes dels catalans i catalanes és fer fóra al PP. Per aquests motius proposem que l'Ajuntament de Terrassa manifesti el seu suport a la moció de censura contra Mariano Rajoy que serà presentada al Congrés de Diputats.

El segon acord, en la mateixa línia que el primer, centrat en la corrupció, un mal endèmic que destrueix la democràcia. A les darreres setmanes s'han donat a conèixer nous casos de corrupció en el marc de diverses investigacions judicials en curs des de fa algun temps. Es tracta d'extenses trames delictives que afecten múltiples representants públics, membres de partits polítics, i persones del món empresarial, organitzades amb l'objectiu de sostraure recursos de les administracions públiques i utilitzar la seva posició en benefici propi o de tercers. Després de totes les proves incriminatòries que s'han vist al llarg del judici, el Govern de la generalitat tenia una gran oportunitat per desmarcar-se del llegat de CDC, però ha fet el contrari, intentar encobrir la corrupció i buscar la impunitat dels seus responsables. L'acord condemna qualsevol tipus de corrupció i el seu encobrimentdóna suport a les peticions veïnals i institucionals que exigeixen al Govern de la Generalitat, que rectifiqui i que es personi com acusació contra CDC per l'expoli del Palau de la Música, pel seu finançament il.legal i exigeix la Generalitat el màxim compromís en la lluita contra la corrupció.

Dos acords que pretenen que l'Ajuntament de Terrassa es posicioni contra la corrupció, no podem mirar cap a una altra banda i deixar que les institucions públiques ho encobreix.