Al matí del dia 20 d’abril vam tenir l'oportunitat de fer una visita pel barri de Torre-Sana amb alguns dels seus veïns i veïnes que van explicar-nos els problemes i reptes del barri, així com, els seus neguits i expectatives.

Les desigualtats al territori sempre han sigut un eix central de TeC i una de les principals motivacions de la nostra candidatura. En aquest sentit, el de fer front a les desigualtats entre barris i a la històrica diferència entre el centre i la perifèria de Terrassa, hem presentat un seguit de propostes que vam tenir l'oportunitat d'explicar als veïns al Casal Cívic de Montserrat-Torre-Sana-Vilardell. 

La primera fa referència a la creació d'unes oficines de districte amb el suport tècnic necessària per ocupar-se, al mateix districte, de totes aquelles qüestions referents a l'espai públic i la dinamització comunitària. Aquesta oficina permetria que els tècnics de les diferents àrees relacionades amb l'espai públic i la dinamització de les comunitats de veïns, tinguin una presència al districte continuada i una interrelació amb el territori més pròxima, ja que en formaran part d'ell. 

La segona proposta fa referència al projecte de "Carrers Principals". Aquest projecte vol identificar a cada barri de la ciutat un espai de referència que tingui la capacitat d'esdevenir un carrer major. Imagineu el potencial que tindria un carrer major, amb la centralitat i dinamisme que això implica, al carrer Zaragoza de Torre-Sana. 

Finalment, l'última proposta que vam tenir oportunitat d'explicar als veïns és la de reforçar i apostar de manera decidida pel comerç de proximitat com a alternativa al model de "Terrassa Plaza" que pròximament obrirà al barri. L'aposta de TeC per impulsar el comerç de proximitat implica suspendre les llicències de les futures grans superfícies i impulsar un pla de dinamització que identifiqui locals buits, faci de mediador i assessori els interessats per tirar endavant les idees de negoci més adequades per cada barri. 

A la tarda, els veïns de Torre-Sana que van assistir a l'audiència, ens van expressar la seva preocupació per les altes taxes de fracàs i segregació escolars de tot el districte, i ens van exigir i reclamar més consciència i més intensitat sobre aquest tema. Demanda que fem nostra i ens posem a treballar-hi. 

Altres temes que van sortir a discussió al llarg de l'audiència ciutadana van ser la deficiència d'equipaments de districte en el sector 2, especialment la biblioteca que és única per tot el districte. També la preocupació sobre el projecte d'urbanització de la zona del PIC-NIC que no s'ha arribat a desenvolupar, però que segueix amb la mateixa qualificació. La demanda és que aquesta zona passi a ser zona verda per completar la porta d'accés del barri a l'anella verda. Demanda que recollim i compartim.