El Ple Municipal del mes de febrer ha aprovat les dues propostes de resolució i els dos acords de Junta de Portaveus que hem presentat. 

Dos acords de Junta de Portaveus un per a la defensa de les "Ciutats Santuari" nord-americanes i en contra de les polítiques de deportació del President Trump que ha estat aprovat amb els vots en contra del PP i de C’s. Un acord motivat per la reacció contra la immigració a un costat i altre de l'Atlàntic i especialment la manca de solidaritat amb els refugiats que fugen de l'Orient Mitjà, per les recents decisions i actes del president dels EUA, com el de construir un enorme mur entre els EUA i els Estats Units Mexicans o la prohibició a l'accés als EUA als ciutadans d'una sèrie de països, així com, als refugiats sirians que vulnera els principis essencials del dret internacional. I un segon acord per a l'adhesió de l'Ajuntament de Terrassa al Manifest del Pacte Nacional pel Referèndum que ha estat aprovat pel Ple Municipal amb els vots a favor de TeC, ERC-MES i PDeCAT, en contra de C’s i PP i l’abstenció de PSC.  Un pacte que neix amb la voluntat de celebrar a Catalunya un referèndum sobre quin ha de ser el vincle entre Catalunya i Espanya, de fer-lo de manera acordada amb l'Estat espanyol i de buscar també suports fora del país. 

Dues propostes de resolució centrades a donar informació acurada a la ciutadania. La primera per informar a la ciutadania a través dels mitjans de comunicació i xarxes socials públiques de les dades de contaminació atmosfèrica de la ciutat de Terrassa. Per tal de conscienciar a la ciutadania del problema existent considerem convenient informar a través dels mitjans de comunicació i xarxes socials públiques de les dades de contaminació atmosfèrica i del nivell de qualitat de l'aire a la ciutat als diversos àmbits de la ciutat, de manera que aquesta dada acabi formant part d'una informació de referència per als veïns i veïnes de Terrassa. Una proposta aprovada per unanimitat al Ple.

I la segona per a la normalització dels termes d'ús de les xarxes socials oficials de l'Ajuntament de Terrassa; una proposta aprovada pel Ple per unanimitat. Internet ens obre moltes opcions en l’àmbit de la comunicación. S’han d’entendre les xarxes socials com un mitjà més de comunicació.  Uns mitjans de comunicació aquests que han de tenir la mateixa definició de missió de servei públic contemplada en el reglament dels serveis públics municipals de comunicació audiovisual que diu literalment: "La participació i el debat democràtics mitjançant la difusió de l'activitat i l'accés als mitjans de les organitzacions polítiques i dels agents socials, amb especial atenció a l'activitat del seu Ajuntament i dels seus grups municipals, i en particular, la difusió de les sessions públiques dels òrgans municipals en els termes que recullin els respectius reglaments orgànics". Una proposta que demana la inclusió a les xarxes socials de l'Ajuntament de les informacions relatives amb les activitats dels diferents grups municipals de manera periòdica i amb igual tractament informatiu que la resta de les informacions. 

Un Ple que també ha aprovat de forma definitiva el Pressupost General de l’Ajuntament de Terrassa per a l’any 2017 i el Pla Local de Joventut.  Un Pla al que li falten projectes, per exemple el número de projectes d’habitatge per a joves és 0. Per poder recolzar el pla des de  TeC esperem que abans d’acabar el curs es presentin projectes tant d’habitatge com de participació.

Quatre accions per fer de Terrassa una ciutat per a totes.