El dia 1 de febrer Terrassa ha signat el conveni de col.laboració amb Barcelona i Localret que li permetrà fer ús del software lliure i col.laboratiu per millorar la participació de la ciutadania a través de la plataforma Decidim a la nostra ciutat. Una adhesió, amb el compromís d'usar aquesta eina transparent per la coproducció de polítiques, que arrenca d'una proposta de Terrassa en Comú, presentada i aprovada al Ple del mes de març del 2016, per a la posada en marxa una plataforma digital que permetés desenvolupar processos participatius a la nostra ciutat seguint el Reglament de participació ciutadana.

El mateix dia a la tarda hem comptat amb l'Arnau Monterde (participant del projecte Decidim Barcelona) a la xerrada "Participació ciutadana, tecnologies del comú: cap a la ciutat democràtica". Una xerrada on ens ha explicat les darreres innovacions en participació ciutadana i les potencialitats de l'ús de tecnologies de la comunicació per a la participació política. A més hem pogut parlar sobre alguns principis i riscos sobre la relació entre política i tecnologia, i quin ha de ser el paper d'aquestes tecnologies en el marc d'un nou model de ciutat democràtica.

Terrassa, juntament amb la Diputació de Barcelona, Sabadell, Hospitalet, Gavà, Badalona i Sant Cugat han estat les ciutats que s'hi han sumat, amb la signatura del conveni que implica un codi de garanties democràtiques per a la implementació de la plataforma a cadascuna de les ciutats. Una eina de codi obert pensada per a la col.laboració, que permet fer propostes, recollir suport a les propostes, fer trobades, fer debats a temps real, etc.  

Una eina que activarà els processos de participació de la ciutadania cap a l'Ajuntament i no només de l'Ajuntament a la ciutadania. Amb el Reglament de participació a una mà i el Decidim a l'altra tenim l'oportunitat de desplegar nous i innovadors mecanismes i processos de participació ciutadana a Terrassa d'una enorme qualitat democràtica, que realment donin el protagonisme a la ciutadania.