L'equip de govern PSC+CiU conjuntament amb Ciutadans han decidit obviar les evidents i provades irregularitats que hi ha hagut en l'obtenció de suports en el procés d'elecció del futur/a síndic/a de Greuges de Terrassa. Han desestimat l'oferiment que hem expressat des de TeC per explicar, rectificar i assumir conjuntament les responsabilitats que calguin, cadascú des de la posició que ostenta, anul.lar el procés i aprofitar els errors comesos per construir un nou i millor procés d'elecció. En canvi, han acordat elevar al Ple la proposta de nomenament de la nova Síndica per sotmetre-ho votació tot i haver 12 regidors en contra.

Han preferit tapar la ferida en lloc de desinfectar-la. Una decisió que molt irresponsable, per què prioritzen no assumir els seus errors i per tant protegir la seva imatge pública en detriment de la imatge de qui podria ser futura Síndica, un càrrec que si ja ha perdut bona part de la seva credibilitat ara serà sotmès a una tensió i discussió pública innecessària i evitable. Amb aquesta decisió PSC+CiU es protegeixen i ho fan perjudicant la figura de la Síndica, i se sumen a la postura de Ciutadans que des del principi ha estat contrària a introduir criteris de transparència i participació en l'elecció de la Sindicatura. D'aquesta manera prefereixen posar en risc l'avenç que ha suposat el nou reglament i el que és pitjor evidenciar que en veritat no tenen voluntat de fer un ajuntament més transparent ni ganes d'avançar cap a una millor cultura participativa a la ciutat. El que no sabem és quin ha estat el preu perquè Ciutadans doni suport a tal despropòsit.

Des de TeC seguirem defensant un procés d'elecció de la Sindicatura que sigui transparent i participatiu, no es pot elegir qui ha de defensar els drets dels/les ciutadans/es d'esquena a la ciutadania. Demanem al PSC que sigui valent i que els seus fets siguin coherents amb els seus discursos i els seus compromisos. Encara som a temps d'acceptar els errors i rescatar la figura de la Sindicatura.