Sabíem que aquest era un mandat (2015-19) clau per al futur de Terrassa, en el que s'havien de prendre decisions molt importants per establir les bases del futur de la ciutat.

Nosaltres vam apostar des del primer moment per un projecte de canvi que aportés les mesures necessàries per trencar amb la inèrcia i els vicis de 36 anys del mateix govern PSC a la ciutat. Malauradament un pacte de govern antinatura entre PSC i CiU es va conformar precisament per evitar aquests canvis. No obstant això, el canvi sobtat de posicionament de l'alcalde Ballart anunciant la seva aposta per la remunicipalització del servei de l'aigua (un tema que no portava en el seu programa electoral) ha dibuixat un nou escenari.

Aquest nou posicionament significa que l'alcalde està disposat a trencar amb la tradició d'una manera de governar del PSC i prefereix defensar els interessos comuns de la ciutadania per sobre dels interessos privats dels "taps". I aquesta decisió i d'altres estratègiques que són urgents per a la ciutat requereixen un govern convençut i sòlid.

És públic i evident les dificultats de l'actual govern PSC+CiU per proposar projectes per a la ciutat i la inèrcia actual d'un govern que arribar justet o no arriba a gestionar el dia a dia. Ens consten les dificultats internes i dificultats de sintonia entre els dos partits per enfocar les problemàtiques de la ciutat i les accions necessàries.

Des de TeC​ hem exercit una oposició exigent en l'anàlisi i el diagnòstic, però constructiva a l'hora de definir solucions. Ens hem esforçat i hem aportat el nostre treball i les nostres idees per ajudar a avançar en els canvis que creiem necesita, entre d’altres, la ciutat:

  • Emergència social. 
  • Millora dels barris i equilibri en la ciutat
  • Transparència
  • Modernització de l'administració

I hem jugat un paper clau en un tema tan cabdal com és el procés de remunicipalització de l'aigua.

No volem que la ciutat continuï empitjorant. I volem que es comencin a introduir els canvis que són ja urgents. Som conscients que, després d'haver guanyat dues eleccions generals seguides a la ciutat, el 2019 s'obriran noves portes, això no obstant, creiem que és la nostra responsabilitat aportar tot el que puguem des de ja.

Per aquests motius hem proposat al PSC que si té voluntat de sumar-se a aquesta nova etapa trenqui govern amb CiU, amb el nostre compromís ferm que des de l'oposició donarem estabilitat immediatament en els temes clau de ciutat. I a partir d'aquest supòsit no tanquem cap porta a valorar la possibilitat de pactar un nou govern que garanteixi el projecte de canvi i les accions revulsives que necessita la ciutat, i que evidentment sigui validat tant pels òrgans interns de decisió (Coordinació i Plenari) com pels mecanismes de consulta ciutadana de TeC