Avui en roda de premsa han comparegut els portaveus de TeC, ERC-MES i CUP, Xavi Matilla, Isaac Albert i Maria Sirvent, per presentar el seu posicionament respecte a les ordenances fiscals del 2017

"Es va produir una situació de normalitat política, davant una proposta que de la qual els tres grups eren crítics, es va demanar la retirada a l'equip de govern" ha declarat Xavi Matilla. "No és la nostra proposta, per això hem presentat unes mesures correctores, que introdueixen una nova lògica. Unes mesures que han estat ben rebudes per l'equip de govern" ha explicat Matilla. Si les mesures presentades per TeC, ERC-MES i CUP queden incloses a la proposta, els tres grups s'abstindran en el Ple extraordinari de divendres. 

"Aquestes mesures aporten coherència a un bon dictamen que ens porten a unes ordenances més progressives. Unes ordenances que bonifiquen a més gent, que són més equitatives" ha explicat Albert a la roda de premsa. "Unes ordenances que han de caminar cap a l'esquerra" ha matisat Sirvent. 

Pel que fa als pressupostos, en paraules del portaveu de TeC "el punt de partida és pitjor que ara fa un any per donar credibilitat a l'acció de l'equip de govern. L'experiència de les ordenances ha de servir al PSC per saber que ha de treballar una proposta seriosa, treballada, no una proposta neutra que li permeti negociar a dreta i esquerra".