Terrassa en Comú ha fet roda de premsa per parlar de les rieres de Terrassa, els grans temes pendents de projecte de ciutat. Xavi Matilla, alcaldable de TeC ha comentat que "són dues rieres que han estat abandonades i desateses pels diferents governs que ha tingut la nostra ciutat, convertint-les en un espai barrera, en un espai abandonat, un espai que ha perjudicat històricament als barris que hi ha de conviure amb elles, Des de Terrassa en Comú creiem que és de justícia històrica, social i territorial a Terrassa que en el proper mandat, el govern de la ciutat prioritzi esforços i recursos en revertir aquesta situació en les dues rieres".

El proper mandat és el mandat en què posarem les bases per a un nou projecte per a les dues rieres. En el cas de Les Arenes, "serà el moment d'iniciar un projecte per a convertir la riera en un nou parc a la ciutat. Aquest és un espai que està igual que als anys 60 i des de Terrassa en Comí creiem que és factible convertir-la en un nou parc, recuperant així espais que en aquests moments estan en desús i degradats com a espai per a les seves persones i els seus barris" ha explicat Matilla a la roda de premsa. Un projecte que ha de recuperar la transversalitat que ha de dotar de continuïtat als barris que se situen a costat i costat de la riera. En el cas de Palau "apostem per un projecte que cobreixi el transvassament de Palau en aquells àmbits on siguin més factibles. L'Ajuntament ha d'iniciar la redacció d'aquest projecte que permeti revertir la situació de barrera i de desconnexió que ha significat històricament el transvassamet de Palau en tots els barris de ponent" ha explicat Matilla.

Matilla ha estat acompanyat a la roda de premsa per Agnès Petit, número 2 de la candidatura i per l'arquitecte i urbanista Òscar Galeote, membre de la Comissió Rieres de Terrassa que ha explicat que "els veïns han reivindicat un canvi de model, que passi de murs a una riera naturalitzada, amb una avinguda que faci connexions transversals entre els barris, amb una mobilitat més sostenible". En definitiva, “volem convertir dos espais dels anys 60 en dos nous espais del segle xxi, dos espais moderns que serveixin per a ús de les persones dels barris que conviuen amb les dues rieres i com a espais públics” ha enfasitzat Matilla.

"Proposem que hi hagi un equip dedicat exclusivament a l'àmbit de les rieres, un equip amb capacitat d'interlocució amb els moviments veïnals que han reivindicat molt abans que l'Ajuntament la necessitat de la millora de les rieres i amb altres administracions. Volem un Ajuntament que comenci a fer, el que no pot fer aquesta ciutat és que vinguin de fora a arreglar les rieres" ha explicat Matilla. "Aquest és un gran repte per a la ciutat, que necessita un gran lideratge, un lideratge que l'ajuntament actual no ha estat capaç de canalitzar, per això creiem que cal una Oficina Tècnica que uneixi veïns, tècnics, govern per a assolir aquest repte" ha afegit Galeote.

Des de Terrassa en Comú apostem per començar a construir un nou projecte per a les rieres de Terrassa, deixant de ser un espai degradat i passin a ser un espai d'oportunitats, de vida per a la ciutat i per als veïns que hi viuen més a prop.