Avui, Xavi Matilla, alcaldable de la candidatura Terrassa en Comú, ha presentat el seu compromís ètic per governar la ciutat. Un compromís que no són només paraules, que no és una proposta simbòlica de cara a la galeria. És un paquet de mesures rigoroses per ser aplicades per part d’una candidatura que demostra les coses caminant.

Un compromís fruït d'un  treball de reflexió i anàlisi dut a terme en els darrers mesos per retornar la política institucional a la realitat, és a dir a la normalitat, i per a la racionalització de les condicions i les regles de joc de la funció  pública. Aquest compromís també serà subscrit per totes les persones que participin en la candidatura de Terrassa en comú.

El compromís ètic per governar Terrassa implica assumir de manera plena la nostra responsabilitat política com a representants de la ciutadania. Defensant el nostre programa i, sobretot, les necessitats i la voluntat de la voluntat de la ciutadania. I garantint els mecanismes necessaris per tal que la ciutadania pugui exercir un control polític imprescindible per assegurar el bon funcionaments de les institucions.

A continucació us deixem un resum dels principals punts del codi ètic:

- Transparència en l’agenda
- Transparència en les despeses i retribucions
- Mecanismes de control i rendició de comptes davant la ciutadania
- Renuncia i rebuig davant privilegis i regals
- Compromis amb el programa i la voluntat de la ciutadania
- Racionalització de les retribucions dels càrrecs públics
- Limitació de mandats i garanties contra “portes giratòries”


És l'hora de la gent, i és l'hora de guanyar en comú.